Aloittelijan tarot-opas

Oletko kiinnostunut tarot-korteista, muttet tiedä mistä aloittaa? Tämä teksti on sinulle. Käyn tässä kirjoituksessa läpi helposti ymmärrettävästi kaikki ne pääasiat, jotka aloittelevan tarot-harrastajan on hyvä tietää ennen oman pakan hankkimista. Tarot-pakka on laaja kokonaisuus, jonka kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen kuluu useita vuosia ja lukemattomia tulkintoja. Älä siis stressaa, jos koko aihe tuntuu aluksi ylitsepääsemättömän vaikealta.

tarot-opas.jpg

Mikä ihmeen tarot

Perinteisessä tarot-pakassa on 78 korttia. Suuri arkana (major arcana) pitää sisällään 22 korttia, jotka keskittyvät elämän suuriin teemoihin. Loput 56 korttia muodostavat pienen arkanan (minor arcana). Sen kortit kertovat päivittäisistä haasteista ja koettelemuksista. Ne on jaettu neljään maahan: maljoihin (cups), lantteihin (pentacles), sauvoihin (wands) ja miekkoihin (swords). Pienessä arkanassa on 40 perinteistä numerokorttia. Loput 16 ovat hovikortteja, jotka esittävät erilaisia persoonallisuuden piirteitä. Numerokortti voi olla esimerkiksi Six of Cups, hovikortti vaikkapa Queen of Pentacles.

Jokaiselle kortille on oma merkityksensä, mutta tarot-korttien kanssa työskentelyyn ei ole sääntöjä. On olemassa jotain vanhoja uskomuksia ja perinteitä joita voit halutessasi noudattaa, mutta lopulta tiedät itse sisimmässäsi, mikä juuri sinulla toimii parhaiten. Pidä siis tätäkin kirjoitusta vain ohjenuorana aloittaessasi matkasi tarot-korttien maailmassa.

Tarot-kortit ovat erinomainen itsetutkiskelun väline. Niiden lukeminen vahvistaa intuitiota. Tarot-kortteja voi hyödyntää esimerkiksi päätöksenteossa, manifestoinnissa, suunnittelussa, luomisprosessissa ja meditaation apuvälineenä. Kortteja voi lukea ja tulkita sekä itselleen että muille.

tarot-pakan-valinta.jpg

Miten tarot-pakka valitaan

Jos haluat aloittaa tarot-harrastuksen, ensimmäinen askel on löytää oma pakka. Klassinen Rider-Waite on varma valinta ensimmäiseksi pakaksi, mutta en itse aluksi tuntenut tuohon pakkaan minkäänlaista vetoa. Se oli mielestäni aika vanhanaikainen, jopa ruma. Siispä jatkoin etsintöjä, kunnes löysin sen oikean. Minun ensimmäinen valintani oli näissäkin kuvissa esiintyvä Moonchild Tarot – se on vielä tänäkin päivänä suosikkipakkani.

Suosittelen nykyisin aloittelijan ensimmäiseksi pakaksi Modern Witch Tarotia. Se pohjautuu vahvasti perinteiseen Rider-Waiteen, mutta korttien tilanteet on kuvitettu nykyaikaan sopivaksi. Toinen erinomainen valinta ensimmäiseksi pakaksi on This Might Hurt Tarot. Se ei noudata yhtä tiukasti Rider-Waiten kuvitusta, mutta pakkaa on silti helppo tulkita. Modern Witch Tarot ja This Might Hurt Tarot ovat molemmat myös ihanan inklusiivisia – niiden kuvissa näkee monenlaisia kehoja, ihonvärejä, pareja ja sukupuoli-identiteettejä.

Ensimmäiseksi tarot-pakaksi kannattaa valita visuaalisesti mahdollisimman rikas pakka. Se helpottaa korttien tulkitsemista ja niiden merkitykset jäävät todennäköisesti paremmin mieleen. Esimerkiksi Soul Cards on kerrassaan upea pakka, mutta minimalistisen ilmeensä vuoksi sen intuitiivinen lukeminen voi olla aloittelijalle turhan haastavaa.

Olen tutkinut erilaisia tarot-pakkoja pääasiassa Instagramin välityksellä. Esimerkiksi hashtageilla #tarotdeck ja #tarotcollection voi löytää vaikka mitä ihanaa! Lisäksi seuraamalla samanhenkisiä ihmisiä pääsee näkemään, millaisia pakkoja he suosivat. Jos Instagram ei ole sinun juttusi, voit käydä paikallisessa noitaputiikissa tai vaikka kirjakaupassa etsimässä, olisiko heillä pakkoja myytävänä. Mieluisan pakan löytämiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa, sillä on tärkeää, että pakka tuntuu täysin omalta.

On muuten hyvä tarkistaa, ettet vahingossa valitse jotain muuta kuin aitoa tarot-pakkaa. On olemassa esimerkiksi oraakkelipakkoja ja enkelikortteja, joita voi käyttää tarot-pakan tavoin. Ne ovat kuitenkin hiukan eri asia. Jos pakkauksessa tai pakan nimessä mainitaan selkeästi sana tarot, olet todennäköisesti oikeilla jäljillä.

tarot-pakan-puhdistus.jpg

Oman rituaalin luominen

Tarot-korttien kanssa työskentely vaatii aikaa ja keskittymistä. En suosittele pakkaan tarttumista erityisen kiireisellä hetkellä tai silloin, kun ajatuksesi ovat selkeästi muualla. Minua on helpottanut suuresti se, että olen luonut tarot-luennan yhteyteen pienen rituaalin, jonka voin suorittaa joka kerta. Jokaisen luennan ei tarvitse olla samanlainen, mutta on tärkeää, että pysähdyt hetkeen ja oikeasti keskityt siihen, mitä olet tekemässä.

Kun haluan aloittaa tarot-luennan, menen pöydän ääreen istumaan. Jos on hämärää, sytytän kynttilän tai kaksi. Tykkään käyttää myös suitsukkeita tai yrttisavua. Hengitän syvään ja pyrin pääsemään meditatiiviseen tilaan, jossa en mieti päivän kauppalistaa tai tekemättömiä kotitöitä. Kun alan sekoittamaan pakkaa, toistan mielessäni mantran tavoin kysymystä, jonka haluan pakalta kysyä. Käytän pakan sekoittamiseen vaihtelevan määrän aikaa: intuitioni kertoo, kun olen valmis. Luennan suoritettuani kiitän pakkaa ja puhallan kynttilät.

Sinun tarot-rituaalisi voi olla hyvinkin yksinkertainen tai monivaiheinen, sinä itse päätät mikä tuntuu hyvältä. Voit esimerkiksi meditoida ennen tarot-luentaa ja valikoida luennan tueksi kysymyksesi teemaan sopivia kiviä. Suitsukkeet ja eteeriset öljyt tuovat lisätunnelmaa. Tarot-korttien luenta ei kuitenkaan ole välineurheilua: pelkkä pakka riittää.

tarot-korttien-nostaminen.jpg

Korttien nostaminen

Helppo tapa tutustua tarot-kortteihin on nostaa yksi kortti päivässä. Jos tämä tahti on sinulle liikaa, voit nostaa vaikka viikon kortin joka maanantai tai sunnuntai. Voit kysyä pakaltasi esimerkiksi “mitä minun tulee juuri tänään tietää?” tai “mitä tuleva viikko tuo tullessaan?” Luota intuitioosi, ei ole olemassa oikeita tai vääriä kysymyksiä. Kannattaa kuitenkin välttää suljettuja kysymyksiä, joihin voi vastata vain yhdellä sanalla. Avoimet kysymykset mahdollistavat moniulotteisemmat tulkinnat.

Toinen aloittelijalle sopiva luenta on nostaa kolme korttia. Kolmen kortin luennassa jokaiselle kortille annetaan jokin raami, ja yhdessä ne muodostavat tarinan vastauksena kysymykseesi. Esimerkkejä yksinkertaisista kolmen kortin luennoista:

  • Menneisyys – nykyhetki – tulevaisuus

  • Vaihtoehto A – vaihtoehto B – kuinka tehdä valinta

  • Ongelma – syy – ratkaisu

  • Lopeta – aloita – jatka

  • Minä – toinen henkilö – meidän välinen suhde

tarot-korttien-tulkinta.jpg

Tarot-korttien tulkinta

Useiden tarot-pakkojen mukana tulee pieni vihko, jossa jokaisen kortin merkitys on selitetty lyhyesti auki. Jos tällaista ohjevihkoa ei ole, niin myynnissä voi olla erikseen kyseisen pakan tulkintaan keskittyvä kirja. Ohjekirja on hyvä tiedon lähde johon voi tarttua aina, kun tarvitset apua kortin tulkintaan. Lisäksi voit tietenkin tutustua kirjoittamiini tarot-tulkintoihin sekä googlettaa muita sivustoja ja etsiä YouTube-videoita, joista saat lisäinformaatiota korttien merkityksistä.

Vaikka ohjekirjaan nojaaminen voi tuntua aluksi välttämättömältä, suosittelen intuitiivisen tarot-tulkinnan harjoittelemista. Kun nostat kortin, pysähdy hetkeksi katsomaan sitä. Mitä ajatuksia se sinussa herättää? Tuntuuko kortti luonteeltaan positiiviselta vai negatiiviselta? Tunnistatko sen kuvamaailmasta jotain symboliikkaa? Kun sinulla on jokin mielikuva mitä kortti voisi tarkoittaa, voit lopuksi tarkistaa ohjekirjasta kortin virallisen merkityksen. Vaikka oma tulkintasi eroaisi oppaasta, se ei silti ole väärä. Kuten sanottu: tarot-korteissa ei ole sääntöjä.

 

Tarotin perusteet workshop

Hinta 22€

Jatka opiskelua workshopin muodossa!

Tarotin perusteet on miniworkshop, jonka aikana pääset tutustumaan tarot-korttien maailmaan matalalla kynnyksellä.

Tarotin perusteet
Edellinen
Edellinen

The Moonchild Tarot