The Moonchild Tarot

Tässä kirjoituksessa tarkastellaan lähemmin tarot-pakkaa nimeltä The Moonchild Tarot. Haluan jakaa kanssanne ajatuksia ja kokemuksia omistamistani korteista, jotta voisin auttaa mahdollisimman monia teistä löytämään oman mieluisan pakan. Sen oikean tarot-pakan löytämiseen kun kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, jotta löydät juuri ne kortit, jotka inspiroivat ja yllättävät kerta toisensa jälkeen.

Pahoittelen jo valmiiksi tästä tekstistä kumpuavaa ylistävää kieltä, en voi sille mitään. The Moonchild Tarot on pakka, jolla tulee aina olemaan erityinen paikka omassa kokoelmassani. Onhan se sentään ensimmäinen omistamani tarot-pakka!

the-moonchild-tarot.jpg

Tämän upean pakan on luonut Danielle Noel, jonka käsialaa on myös sisarpakka The Starchild Tarot. Lisäksi hän on luonut kuvamaailman oraakkelipakoille Work Your Light Oracle ja The Starseed Oracle. Kaikkien näiden korttipakkojen visuaaliset ilmeet ovat aivan omaa luokkaansa! Jokainen kortti on oma digitaalinen taideteoksensa. Vaikka Danielle Noelin uniikki tyyli on tunnistettava jokaisessa korttipakassa, vivahteet vaihtelevat. Harkitsin omaa valintaani näiden pakkojen joukosta useamman kuukauden, kunnes pitkään jatkuneen intensiivisen somestalkkauksen päätteeksi totesin, että The Moonchild Tarot puhuttelee minua kaikkein eniten. Enkä kyllä ole katunut tuota päätöstä hetkeäkään.

Suosittelen muuten uusien korttipakkojen tutkimiseen aina Instagramia. Sitä kautta pääsee fiilistelemään pakkaa paljon paremmin, sillä näet enemmän kortteja kuin vaikka verkkokauppojen tuotekuvissa. The Moonchild Tarotin kortteja voi ihastella pakan omalta tililtä sekä hashtagilla #moonchildtarot.

the-moonchild-tarot-kokemuksia.jpg
the-moonchild-tarot-kortit.jpg

The Moonchild Tarot pitää sisällään 81 korttia, joista kolme on vain tähän pakkaan sisältyviä bonuskortteja. Shadow Work, Divine Wisdom ja Moonchild on luotu suuren arkanan jatkoksi alleviivaamaan juuri tämän pakan teemoja. Kortit tulevat kauniissa ja jämäkässä rasiassa, joka kestää varmasti hyvin aikaa. Mukana on myös opaskirja, jossa avataan jokaisen kortin merkitys auki ja kerrotaan vinkkejä pakan käyttöön. Opaskirja on kooltaan sen verran pieni, että se mahtuu samaan boksiin yhdessä korttien kanssa.

Kortit itsessään ovat melko paksua kartonkia. Niissä on kullanhohtoiset sivut. Kultaiset kuviot koristavat myös korttien valkoista kääntöpuolta. En hoksannut kuvata niitä erikseen tätä kirjoitusta varten, mutta ne ovat hyvin näkyvillä tässä aloittelijan tarot-oppaassa.

the-moonchild-tarot-aces.jpg
the-moonchild-tarot-queens.jpg

Mistä pidän erityisesti

Olen rakastunut tämän pakan kuvamaailmaan. Joka kerta kun selaan kortteja käsissäni, en voi käsittää miten upeita ne ovat. En tiedä voinko koskaan kyllästyä näihin! Kortin kuvissa tapahtuu niin paljon, että huomaan joka kerta niistä jotain uusia pieniä yksityiskohtia.

Jokaisella tarot-pakalla on oma äänensävynsä. Vaikka pakka pohjautuisi vahvasti perinteiseen Rider-Waiteen, jokainen taiteilija tuo mukaan myös omia näkemyksiään korteista. Erilainen kuva tarkoittaa tietysti myös sitä, että ihmiset tulkitsevat niitä intuitiivisesti eri tavalla. The Moonchild Tarot on virkistävällä tavalla erilainen – teen näistä korteista usein havaintoja, jotka eivät pohjaudu millään tavalla perinteisiin korttien merkityksiin. Koen sen vain positiivisena asiana.

Rakastan The Moonchild Tarotissa myös sitä, kuinka negatiivisimmatkin kortit ovat omaan silmääni kiehtovia, eivätkä ollenkaan ahdistavia. Esimerkiksi The Devil on tässä pakassa suorastaan hypnoottinen, siinä missä perinteisen Rider-Waiten versio on jossain koomisen ja puistattavan välimaastossa. Myös kortit kuten Nine of Swords ja Ten of Swords ovat luonteeltaan lempeämpiä. The Tower on ehkä ainoa oikeasti synkäksi kokemani kortti tässä pakassa.

the-moonchild-tarot-swords.jpg
the-moonchild-tarot-devil-tower.jpg

Minkä koen haastavaksi

Korttien kuvamaailma on paikoittain melko abstrakti. Vaikka kortissa tapahtuisi paljon, siitä voi olla hankalaa vetää mitään johtopäätöksiä. Tämä voi olla haastavaa etenkin pienen arkanan korttien osalta, sillä aloittelija harvoin muistaa ulkoa mikä on vaikkapa sauvojen seiskan ja kasin ero. Kuvaa tarkastelemalla on helppo huomata onko kortti luonteeltaan positiivinen vai negatiivinen, mutta vivahde-erojen hahmottaminen voi olla jopa mahdotonta. Yksi vaihtoehto on, että heittää koko ohjekirjan seinään. Perinteisten merkitysten sijaan voi ihan hyvin keskittyä pelkästään oman intuition välittämiin viesteihin. Intuitiivinen tulkinta on kuitenkin aina helpompaa idioottivarmoilla korteilla, ja sitä nämä eivät ole.

Käytännöllisemmällä tasolla voin huomauttaa, että tämän pakan kortteja on haastavaa sekoittaa. Ne ovat kooltaan vähän suurempia ja paksumpia kuin muut omistamani tarot-kortit, joten niiden käsittely on välillä vähän kömpelöä. Koen tämän kuitenkin pieneksi pahaksi ja annan sen anteeksi, sillä korttien tuntuma on muutoin upea. Ulkonäöstä puhumattakaan!

the-moonchild-tarot-pakka.jpg

The Moonchild Tarot löytyy Danielle Noelin omasta verkkokaupasta. Minä tilasin oman pakkani suomalaiselta Embrosélta, mikä on aika kiva vaihtoehto jos haluaa välttää valtavat postikulut, hitaan toimituksen ja tulliin jumittumisen.

Edellinen
Edellinen

Oraakkeli vai tarot? Näin valitset sinulle sopivat kortit

Seuraava
Seuraava

Aloittelijan tarot-opas