The Lovers – mitä vuoden 2022 kortti voi kertoa tulevasta

Henkilökohtaisen vuoden kortin lisäksi jokaisella vuodella on oma numerologiaan pohjautuva tarot-korttinsa. Kollektiivinen vuoden kortti määräytyy yksinkertaisella laskukaavalla, jossa vuosiluvun yksittäiset numerot lasketaan yhteen. Lopputulos vastaa kyseisen numeron korttia suuresta arkanasta. Vuoden 2022 laskukaava on 2 + 0 + 2 + 2, jolloin vastaus on tietenkin numero 6 eli The Lovers. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

The Lovers on vuoden kortti 2022

Uudet säännöt johtavat kapinointiin

Ennen kuin siirrymme tarkastelemaan vuoden 2022 energiaa, on kiinnostavaa reflektoida kahden edeltävän vuoden hallitsevia tarot-kortteja. Näin jälkikäteen voimme syventää ymmärrystämme kyseisistä korteista vertaamalla niiden keskeisiä teemoja aiempien vuosien tapahtumiin.

Vuonna 2020 elimme The Emperorin eli Hallitsijan vuotta. Sen edustaa erilaisia maskuliinisia teemoja, kuten auktoriteettia, johtajuutta, ongelmanratkaisua ja strategian luomista. Sen varjopuolia ovat vallan väärinkäyttö, dominointi ja joustamattomuus. Vuonna 2021 siirrymme The Hierophantin eli Ylipapin vuoteen. Se edustaa tietoa, oppimista ja perinteitä. Ylipapin varjopuolia ovat tiukat hierarkiat sekä sokea auktoriteettien palvominen.

Olemme todella joutuneet noudattamaan auktoriteettihahmojen luomia tarkkoja ohjeistuksia, kun maailmanlaajuinen pandemia on hallinnut elämäämme jo yli kahden vuoden ajan. Erilaiset uudet suositukset ja lait ovat tulleet tutuiksi, eivätkä kaikki ole olleet niihin tyytyväisiä. Kansa on jakautunut kahtia uskomustensa pohjalta ja olemme nähneet kapinointia uusia sääntöjä ja korkeassa asemassa olevia johtohahmoja vastaan.

The Emperor, The Hierophant ja The Lovers

Rakkauden ja valintojen vuosi

Vuonna 2022 pääsemme virittäytymään The Loversin eli Rakastavaisten energiaan. Se edustaa rakkautta, ihmissuhteita, valintoja sekä kahden vastakkaisen voiman yhdistymistä. Sen varjopuolia ovat muun muassa pakkomielteinen käytös ja kyseenalaiset teot rakkauden nimissä.

Viimeisen kahden vuoden jälkeen ei ole mikään ihme, jos monilla meistä ei ole erityisen rakkaudentäyteinen fiilis. Olisiko kuitenkin niin, että olemme kollektiivisesti kipeästi rauhan ja rakkauden tarpeessa? Alammeko ainaisen kapinoinnin ja vastakkainasettelun sijaan etsimään kompromisseja ja yhteistä maaperää?

The Lovers ymmärtää, että vastakohdat täydentävät ja myös tarvitsevat toisiaan. Jos haluamme poistaa varjot, joudumme luopumaan myös valosta. Liiallinen auringonvalo voi tappaa meidät, mutta emme voi elää absoluuttisessa pimeydessäkään. Kaksi vastakkaista voimaa yhdistämällä olemme vahvempia ja pääsemme nauttimaan molempien hyödyistä.

Olemmeko kollektiivisesti valmiita kohtaamaan toisemme tasavertaisina yksilöinä eriävistä mielipiteistä huolimatta? Parhaassa tapauksessa alamme toimia sulassa sovussa rinta rinnan, pahimmassa tapauksessa rakastumme omaan totuutemme entistä syvemmin. Jotkut meistä saattavat nimittäin jatkaa The Hierophantin kaudella valitsemansa aatteen sokeaa seuraamista, tästä lähtien vain Rakastavaisten vaaleanpunaisten linssien lävitse. Eikä tämä teksti ole syyttävä sormi suuntaan tai toiseen, ainoastaan puolueeton havainto näiden korttien teemojen puitteissa.

The Lovers ja The Chariot

Yhdistyminen ennen toimintaa

Jos koskaan selviämme vuoteen 2023, se tulee olemaan The Chariotin eli Sotavaunujen vuosi. Se on toiminnantäyteinen ja voitonhaluinen kortti. Tuolta vuodelta voimme odottaa määrätietoista suorittamista sekä yllättäviä käänteitä. Sotavaunut liitetään myös hyvin konkreettisella tasolla liikkumiseen ja matkustamiseen, joten ehkäpä pääsemme viimein kulkemaan vapaammin maasta toiseen…?

Kun tarkastelemme vuoden kortteja tällaisena jatkumona, eteemme avautuu melkoinen draaman kaari. Optimistina haluaisin tietenkin tulkita, että vuonna 2022 löydämme yhteisen sävelen, yhdistämme voimamme ja lähdemme luomaan suunnitelmaa, joka pääsee täyteen vauhtiinsa vuonna 2023. Tämä kaikki on tietenkin vain toiveikasta spekulaatiota – jään mielenkiinnolla seuraamaan, kuinka korttien teemat toteutuvat niin kollektiivisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla.

The Lovers

Henkilökohtainen suhteesi vuoden korttiin

Pohdi, mitä ajatuksia The Lovers sinussa herättää. Mitkä sen edustamat teemat puhuttelevat sinua juuri nyt? Jos haluat syventää suhdettasi vuoden korttiin, vedä se esiin omasta tarot-pakastasi ja nosta muutama kortti tarkentamaan sen merkitystä omassa elämässäsi. Voit kysyä pakaltasi esimerkiksi seuraavanlaisia kysymyksiä:

  • Mitä tämä kortti haluaa opettaa minulle rakkaudesta?

  • Mitä vastakkaista voimaa kaipaan elämääni?

  • Mitä tämä kortti haluaa opettaa minulle asioiden kaksijakoisuudesta?

Voit myös miettiä, millaisen viestin henkilökohtainen vuoden korttisi muodostaa, kun se yhdistetään kollektiiviseen korttiin. Jos et ole vielä laskenut henkilökohtaista tarot-korttiasi vuodelle 2022, löydät ohjeet siihen tästä artikkelista. Minun korttini vuodelle 2022 on The Hermit, joten yhdistettynä Rakastavaisiin se voi tarkoittaa, että löydän rakkauden sisältäni vasta otettuani etäisyyttä muuhun maailmaan.

Herättikö teksti ajatuksia? Jatketaan keskustelua Instagramissa!

Edellinen
Edellinen

True Black Tarot

Seuraava
Seuraava

Näin lasketaan vuoden tarot-kortti